DRUŻYNA PIŁKARSKA Z MŁODEGO KOLPINGA ROZPOCZĘŁA SEZON Z PUCHAREM

W sobotę (12.09.2015r.) zawodnicy w składzie: Kajetan Węsierski, Maciek Schleser, Patryk Lemke, Paweł Szulik, Łukasz Czubek, Paweł Stopka, Marek Lewandowski, Krzysztof Maciejewski, Maciek Rogalski, Patryk Szczepański oraz Szymon Szczodrowski, prowadzeni przez pana Marka Czarneckiego wzięli udział w turnieju organizowanym przez Stowarzyszenie Kolpinga z Gdańska św. Wojciech. Zawody odbyły się w Rokitnicy. Mimo wcześniejszych deszczów pogoda dopisała, a murawa była utrzymana w całkiem dobrym stanie. W meczu finałowym zawodnicy z Tczewa spotkali się z tamtejszą drużyną MKS Rokitnica i pokonali ją aż 8:0. Goście od początku kontrolowali spotkanie i przeważali w każdym aspekcie gry, wyłączając z niej praktycznie miejscową drużynę. Strzelcami bramek byli:

Szymon Szczodrowski (4)
Patryk Szczepanski (2)
Patryk Lemke (1)
Krzysztof Maciejewski (1).

Po meczu miało miejsce uroczyste wręczenie pucharu dla zwycięzców oraz nagród rzeczowych dla uczestników.

Zawodnicy świetnie się bawili i widać było ogromną chęć gry. Czekamy na dalsze mecze tej drużyny i kolejne sukcesy, które będzie można zapisać na konto szkoły.

Dodatkową atrakcją był miejscowy festyn, na który zaproszeni zostali wszyscy uczestnicy sobotniego turnieju. Impreza miała miejsce na Górze Św. Wojciecha, gdzie na zawodników czekał poczęstunek oraz masa atrakcji.